Trump osvanuo na naslovnici magazina Time: “Dobrodošli u Ameriku”

preporučujemo

Magazin Time objavio je u novom broju naslovnci sa slikom Donalda Trumpa koji se nedavno pitao hoće li završiti na njihovoj naslovnici nakon sastanka s Kim Jong-unom. Američki predsjednik, naime, zaista jest završio na naslovnici, ali ne onako kako je zamišljao.

Ilustracija, složena od fotografija, prikazuje Trumpa kako gleda dolje, prema malenoj djevojčici izbjeglici koja plače, dok u pozadini piše: “Welcome to America”.

Dijete na naslovnici je djevojčica iz Hondurasa čija je slika obišla svijet nakon što ju je na američkoj granici snimio Gettyjev fotograf John Moore. Curica je plakala i gledala dok su njenu mamu policajci pretraživali i ispitivali, prije nego što su ih razdvojili.

“I sam sam otac, stoga mi je bilo jako teško gledati ove porodice dok su ih zaustavljali, znajući da će ih uskoro razdvojiti”, rekao je kasnije Moore.

“Vidio sam im na licima da nemaju pojma što će se upravo dogoditi”, ispričao je Moore kojem je mama djevojčice tada ispričala da je s kćerkom putovala mjesec dana kako bi u Americi mogla tražiti azil.

Najnovije

U Posavskom kantonu gradit će se pogon za proizvodnju tortilja vrijedan 15 miliona eura

Predsjednik Vlade Posavskog kantona Đuro Topić u četvrtak je u uredu te vlade u Orašju primio privrednika Vlatka Barbarića,...