Trump poručio Meksiku da će platiti zid i dobio brzi odgovor

preporučujemo

Američki predsjednik Donald Trump u utorak je optužio Meksiko da ne radi “ništa” na zaustavljanju ilegalne imigracije i ponovio svoje predizborno obećanje da će Meksiko platiti zid kojega planira izgraditi na granici prema toj državi.

Vrlo brzo stigao je odgovor iz Meksika: ne, nećemo.

Trump se obraćao okupljenima na skupu u Nashvilleu u saveznoj državi Tennessee kad se vratio temi zida kojega želi izgraditi na južnoj američkoj granici kako bi zaustavio ilegalne useljenike.

Zid je bila jedna od njegovih omiljenih tema tijekom predizborne kampanje i jedna je od najspornijih točakka u odnosima s južnim susjedom.

“Na kraju, Meksiko će platiti taj zid”, kazao je Trump. “Ne čine ništa na tome da zaustave ljude u prolasku kroz Meksiko iz Hondurasa i svih tih zemalja… ne rade ništa da nam pomognu”.

Sat kasnije meksički predsjednik Enrique Pena Nieto latio se pera na Twitteru.

“President @realDonaldTrump: NE. Meksiko NIKAD neće platiti zid. Niti sada, niti ikada. S poštovanjem, Meksiko (svi mi)”, napisao je na engleskom Pena Nieto i potom ponovio isti tekst na španjolskom.

Najnovije

Sarajevski ugostitelj tvrdi da im se Forto sveti: Kafići u RS-u imaju ponude za iftar, većina naših ljudi ide tamo iftariti

Kako je odlučila Vlada KS, na prijedlog Kriznog štaba KS, od danas su na snazi nove mjere povodom epidemiološke...