Trump: Pritisak na Sjevernu Koreju dok ne odustane od nuklearnog oružja

preporučujemo

Trump je izrazio nadu da će planirani susret sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom na kojem će se razgovarati o denuklearizaciji biti uspješan.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u srijedu da će kampanja maksimalnog pritiska na Sjevernu Koreju biti nastavljena dok Pyongyang ne odustane od nuklearnog oružja.

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare s japanskim premijerom Shinzo Abeom na Floridi, Trump je rekao: „Moramo okončati nuklearno oružje”.

Trump je izrazio nadu da će planirani susret sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom na kojem će se razgovarati o denuklearizaciji biti uspješan a u suprotnom će ga napustiti. „Ako ne mislimo da će biti uspješno… nećemo to imati”, rekao je Trump, dodavši da će sastanak, ne bude li plodonosan napustiti, uz dužno poštovanje.

Američki predsjednik, koji je ugostio japanskog premijera i njegovu suprugu u svom resortu na Floridi, rekao je također da su u toku pregovori oko oslobađanja troje Amerikanaca koji se nalaze u sjevernokorejskom zatvoru, prenosi radiosarajevo.

Najnovije

Komšić i Džaferović danas na Balkanskom integracijskom forumu 2021. u Podgorici

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović učestvovat će danas na Balkanskom integracijskom forumu 2021.,...