Trump se okomio na Hollywood: To su stvarni rasisti i vrlo su loši po SAD

Preporučujemo

Američki predsjednik Donald Trump nazvao je američku filmsku industriju Hollywood rasističkom, te optužio da pravi filmove koji štete Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). 

“Hollywood je zaista jako loš. Govorite o rasistima, a zapravo Hollywood je rasistički”, izjavio je Trump danas u Washingtonu, javlja Anadolu Agency.

Trump je u dvorištu Bijele kuće govorio o problemu rasizma u njegovoj zemlji, a ovu priliku je iskoristio da na vrlo oštar način iznese kritike i na račun Hollywooda, jedne od najvećih svjetskih filmskih industrija.

“Liberalni Hollywood je rasistički na najvišem nivou, i to s velikom ljutnjom i mržnjom. Vole sebe nazivati ‘elitom’, ali oni to nisu. Zapravo, prava elita oni kojima se oni često zestoko protive”, istakao je Trumpa, te nastavio:

“Filmovi koje proizvode rade se s huškačkom namjerom i s ciljem izazivanja haosa. Oni stvaraju vlasitito nasilje, a zatim ga pokušavaju pripisati drugima. Oni su stvarni rasisti i vrlo su loši za našu zemlju”.

Podvukao je kako odbacuje sve rasističke optužbe koje su upućene na njegov račun.

Najnovije

SIPA objavila detalje akcije ‘Plug’: Oduzeto oko 1.000 kilograma duhana za nargilu, uhapšeno 12 osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su, u sklopu operativne akcije "Plug", na području...