Trupe i oprema rezervnih snaga EUFOR-a stigli u BiH

Preporučujemo

Trupe strateških rezervnih snaga EUFOR-a i njihova oprema stigli su u BiH, te će uskoro vršiti patrole širom BiH, objavio je EUFOR.

Strateške rezervne snage vršiće obuku sa snagama EUFOR-a u zoni operacija i sa elementima Oružanih snaga BiH, objavljeno je na platformi X.

- -

Komandant EUFOR-a u BiH Laslo Štic rekao je prošle sedmice da će u okviru vježbe čiji je naziv “Meleger” u BiH doći 250 vojnika strateških rezervnih snaga EUFOR-a iz Francuske, Italije i Rumunije.

Štic je istakao da će francuske snage iz sastava strateških rezervnih snaga EUFOR-a ostati otprilike jedan mjesec i zajedno sa trupama iz Rumunije i Italije biće u potpunosti pod komandom EUFOR-a i činiti multinacionalni element veličine bataljona u sastavu operacije “Althea”.

On je dodao da proces raspoređivanja rezervnih snaga predstavlja i jedan dio njihovog uvježbavanja, navodeći da će ove snage tokom boravka u BiH izvoditi obuku i patrolirati zajedno sa snagama EUFOR-a, što će EUFOR-u omogućiti da uvježbava efikasnu integraciju rezervnih snaga u svoju strukturu.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...