Turci bijesni na svog selektora zbog videa sa treninga reprezentacije

Preporučujemo

Fudbalski savez Turske bio je prinuđen da izda saopštenje, poslije bure koja se podigla u javnosti zbog snimaka sa treninga reprezentacije ove zemlje.

Naime, na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima selektor Turske Vićenco Montela ne dopušta miljeniku nacije, mladom Ardi Guleru, da trenira sa ostatkom ekipe.

- -

Montela prilazi zvijezdi Reala i oduzima mu marker za trening, a onda mu prstom pokazuje da ide sa strane da trenira sam.

Odmah su uslijedili žestoki napadi na italijanskog stručnjaka. Pljuštale su uvrede sa svih strana i Montela je ekspresno postao neprijatelj broj jedan.

Fudbalski savez Turske odlučio je da reaguje i razjasni čitavu situaciju sa treninga kako bi umirio javnost.

“Tokom treninga našeg nacionalnog tima pojavio se snimak koji je izazvao komentare na društvenim mrežama. Pre treninga postojao je dogovor između našeg stručnog štaba i Gulera da trenira individualno zbog bola u preponi. Nije bilo planirano da Arda odradi trening i poslat je sa strane iz predostrožnosti. Ljudi koji vole Tursku ne bi smjeli da nasjedaju na ovakve snimke”, poručili su iz Fudbalskog saveza Turske.

Najnovije

Sutra dženaza tragično preminulom Adnanu Šemiću

Adnan Šemić iz Mostara preminuo je danas u 23. godini. Borio sa Wilsonovom bolesti, a nekoliko puta se pokušala izvesti...