Turska je tražila informacije: Uskoro uvođenje aviolinije Mostar – Istanbul

preporučujemo

Čini se da će aviolinija Mostar – Istanbul u skorijem vremenu zaista biti i realizovana, što je jedna od lijepih vijesti za Bosnu i Hercegovinu. Ovo su na današnjoj konferenciji za novinare potvrdili presjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić i direktor aerodroma u Mostaru Marin Raspudić.

”Aviosaobraćaj nije neko uvođenje autobusa, da bi se uvela neka linija, ona zahtjeva puno složeniju pripremu i mislim da su prvi kontakti ostvareni između, a aerodromi Mostar i jedne turske kompanije u smislu sagledavanja svih tehničkih parametara”, rekao je Edin Mušić, presjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koji je danas boravio u posjeti aerodromu Mostar.

Dodao je da će se zahtijevati evaluacija i sagledavanjem stanja će se vidjeti kada i šta će se dogoditi, piše bljesak.

”Bilo bi nerealno odrediti tačan datum, ali u svakom slučaju napravljena je jedna vrlo ozbiljna kretanja na tom putu. Zainteresirali smo konzulat  i ambasadu Turske, sada ostaje da njihove aviokompanije iz tehničkog ugla sagledaju tu vezu i nadam se da će se u tome uspjeti”, dodao je Mušić.

Marin Raspudić direktor aerodroma Mostar, za medije je rekao kako su dobili upit od Turske gdje se govori o tipu aviona, što je konkretan pomak.

”Mi smo poslali tehničke karakteristike i radi se na pripremi. Govorimo o tipu aviona, terminima, ja se nadam, da će u doglednom periodu kada ljudi iz Turkish airlinesa odgovore, biti poznat i tačan datum početka ove linije. Ali, možemo je očekivati ubrzo”, rekao je Raspudić.

Pročitajte:  U BiH danas 1.758 novozaraženih, RS testirao osam puta manje nego Sarajevo

Najnovije

Evropa na ivici rata: Amerikanci tvrde da Rusi svakog trenutka mogu napasti Ukrajinu

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki izjavila je večeras da Sjedinjene Američke Države (SAD) upozoravaju na mogući napad Rusije na...