Turska: Plaža Kaputaš mami uzdahe romantičnim tirkiznim prizorom

Preporučujemo

Plaža Kaputaš jedistvenom tirkiznom bojom mora plijeni pažnju turista iz cijelog svijeta i slovi za jednu od najvećih atrakcija na turskoj mediteranskoj obali, javlja Anadolu Agency (AA).

Smještena na serpentini ispod magistale nedaleko od historijskog mediteranskog gradića Kaša, Kaputaš plaža jedan je od najfotografiranijih i najslikanijih lokaliteta u provinciji Antalija.

- -

Do plaže se dolazi stepenicama uklesanim u klisure, a ulaz je besplatan. Uvala bijelog krečnjaka izdaleka liči na pješčanu plažu sa tirkiznom bojom mora.

Načelnik općine Kas Halil Kocaer za AA je kazao da je zadovoljan razvojem turizma u toj regiji.

“Posjedujemo plažu koja je poznata u cijelom svijetu i kojoj se dive svi posjetioci i prolaznici. Riječ je o prirodnoj ljepoti koju nećemo dozvoliti da ugrozi moderna gradnja“, kazao je Kocaer.

Gokhan Yildirim iz Istanbula kazao je da je posjetio većinu najpoznatijih turskih plaža, ali da nigdje nije naišao na čistoću mora koju je zatekao na plaži Kaputaš.

- -

“Ovo je fantastični lokalitet koji vrijedi posjetiti“, kazao je Yildirim i dodao da je zadivljen borbom morskog plavetnila, šumskog zeleniša i bjelinom krečnjaka koja rezultira romantičnim tirkiznim prizorom.

I Meltem Zengin je zadivljena ljeporom Kaputaša.

“Ovo je nestvarna ljepota. Satima sam uživala u gledanju boja koje se prelamaju na vodi“, kazala je Zengin.

Još jedan od posjetilaca plaže Kaputaš Onur Sener iz Kocaelija je kazao da se zaljubio u taj rajski kutak i da će se ponovo vraćati u njega.

Najnovije

Veliko nevrijeme praćeno ledom pogodilo Tuzlanski kanton, oštećena vozila, stambeni objekti…

Tuzlanski kanton u večernjim satima pogodilo je nevrijeme praćeno grmljavinom, jakim udarima vjetra i gradom. Najteže su pogođeni Doboj Istok,...