- Advertisement -

Turska: Uhapšeno 65 osoba zbog veza sa Gulenom

Preporučujemo

U okviru istrage protiv pripadnika terorističke organizacije FETO infiltriranih unutar turskih zračnih snaga, koja se provodi u 15 turskih gradova, Tužilaštvo u Izmiru ranije je izdalo nalog za hapšenje najmanje 96 osoba, a do sada je uhapšeno njih 65, javlja Anadolu Agency (AA).

U okviru istrage koju provodi Odjel za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala pri tužilaštvu u Izmiru, otkriveni su brojni pripadnici FETO-a, na način da su njihova imena pronađena na zaplijenjenim digitalnim materijalima. Ustanovljeno je da su pojedina imena unutar Zračnih snaga Turske putem telefona kontaktirali čelni ljudi FETO-a.

Policija je potom izvela istovremenu akciju hapšenja u 15 turskih gradova, u okviru koje je od ukupno 96 osoba, za koliko je izdat nalog za hapšenje, privedeno njih 65. Privedeni su prebačeni u policiju radi kriminalističke obrade, a akcija hapšenja se nastavlja.

Pročitajte:  Visoki predstavnici Švedske i Finske planiraju da putuju u Tursku
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...