Turska: Veterinarska ambulanta pomaže životinjama povrijeđenim u šumskim požarima

preporučujemo

Turska se već šesti dan bori s velikim šumskim požarima. Od 28. jula nastradalo je najmanje osam osoba, a pričinjena je velika ekološka i materijalna šteta. Nepoznato je koliko je životinja nastradalo u požarima, ali Grad Konya preuzeo je brigu o onima koje su preživjele.

Veterinarska ambulanta “Canbulan”, zahvaljujući lokalnim vlastima, nudi hitnu pomoć povrijeđenim životinjama u antalijskom distriktu Manavgat.

– “Canbulan” nastavlja reagovati u hitnim slučajevima i pružati pomoć kućnim ljubimcima, divljim životinjama, lutalicama i domaćim životinjama povrijeđenim u područjima pogođenim požarima. Ambulanta je snabdjevena lijekovima, medicinskim potrepštinama i uređajima potrebnima za prvu pomoć životinjama – saopćile su lokalne vlasti u ponedjeljak.

Gradonačelnik Konye Ugur Ibrahim Altay rekao je da se svim srcem i dušom bore u zonama požara s 22 vozila i 49 vatrogasaca.

– Bog blagoslovio sve naše timove, nadam se da ćemo zajedno izliječiti rane – rekao je on.

Najnovije

Tragedija u Brčkom: Nekoliko osoba stradalo u požaru, spašeno četvero djece

U požaru koji je zahvatio stambeni objekat u brčanskom naselju Suljagica sokak, u Mostarskoj ulici, prema pisanju lokalnih medija...