Turske snage neutralizirale devetoricu terorista PKK-a

Preporučujemo

Najmanje devetorica terorista neutralizirana su u zračnim napadima koje su turske snage izvele na skrovišta PKK-a na jugoistoku Turske i na krajnjem sjeveru Iraka, javlja Anadolu Agency (AA).

Generalštab turske vojske saopćio je kako su napadi na novootkrivena skrovišta izvedeni rano jutros na periferiji turske provincije Siirt i u planinskim iračkim regijama Zap i Avasin-Basyan.

- -

U saopćenju se navodi da su gađani ciljevi na kojima su teroristi spremali nove napade na baze turske vojske.

PKK-a je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tokom trodecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

Planine Kandil, Gara, Metina, Avashin-Basyan, Hakurk i Zap nalaze se na sjeveru Iraka, duž iračko-turske granice. Riječ je o području koje slovi za kolijevku terorističkog pokreta PKK-a.

Akcije se provode uz poštivanje teritorijalnog integriteta Iraka i s isključivim ciljem neutralizacije terorističke prijetnje.

Najnovije

Dodik: Očekujem dvotrećinsku većinu u NSRS prilikom usvajanja Deklaracije

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da očekuje dvotrećinsku većinu prilikom usvajanja u Narodnoj skupštini RS, Deklaracije...