Tužilaštvo KS: Određen pritvor četvorici uhapšenih u akciji “FDS”

Preporučujemo

Četvorici uhapšenih u akciji Federalne uprave policije u Fabrici duhana Sarajevo (FDS) određen je jednomjesečni pritvor, odlukom Općinskog suda u Sarajevu.

Naime, kako je resorno tužilaštvo zatražilo, pritvor je određen za Amira Merdžića, Kemala Muratovića, Suvada Pojatu i Adnana Hromadžića, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

- -

“Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti da bi mogli ponoviti krivično djelo”, istaknula je Bavčić.

Dodatno, sud je mjere zabrane odredio za još četiri osobe u okviru ove akcije, a riječ je o Aneru Suljeviću, Nedžadu Brkaniću, Mersudinu Jahoviću i Aleksandru Škrbi.

Podsjećamo, ove osobe osumnjičene su za krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih dječla u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja i ovlasti.

Prilikom pretresa stambenih objekata koje koriste osumnjičeni i njihovog hapšenja 1. juna pronađena je i oduzeta veća količina duhana, cigareta i duhanskih proizvoda, te veća količina novca, vatreno oružje, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

- -

Povodom ove akcije saopćenjem za javnost oglasio se i menadžment Fabrike duhana Sarajevo d. d.

U saopćenju su naveli da daju punu podršku organima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, kao i drugim institucijama zaduženim za suzbijanje nelegalnog prometovanja duhanskim proizvodima.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...