Tužilaštvo KS: Određen pritvor četvorici uhapšenih u akciji “FDS”

preporučujemo

Četvorici uhapšenih u akciji Federalne uprave policije u Fabrici duhana Sarajevo (FDS) određen je jednomjesečni pritvor, odlukom Općinskog suda u Sarajevu.

Naime, kako je resorno tužilaštvo zatražilo, pritvor je određen za Amira Merdžića, Kemala Muratovića, Suvada Pojatu i Adnana Hromadžića, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

“Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti da bi mogli ponoviti krivično djelo”, istaknula je Bavčić.

Dodatno, sud je mjere zabrane odredio za još četiri osobe u okviru ove akcije, a riječ je o Aneru Suljeviću, Nedžadu Brkaniću, Mersudinu Jahoviću i Aleksandru Škrbi.

Podsjećamo, ove osobe osumnjičene su za krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih dječla u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja i ovlasti.

Prilikom pretresa stambenih objekata koje koriste osumnjičeni i njihovog hapšenja 1. juna pronađena je i oduzeta veća količina duhana, cigareta i duhanskih proizvoda, te veća količina novca, vatreno oružje, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Povodom ove akcije saopćenjem za javnost oglasio se i menadžment Fabrike duhana Sarajevo d. d.

U saopćenju su naveli da daju punu podršku organima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, kao i drugim institucijama zaduženim za suzbijanje nelegalnog prometovanja duhanskim proizvodima.

Najnovije

Glava na ‘panju’ ne brani BiH, Bošnjaci trebaju lidere koji neće narodu samo bildati mišiće

BiH je suočena sa puzajućom okupacijom. U tome trenutno prednjači velikosrpski nacionalizam otjelotvoren u predsjedniku susjedne Srbije Aleksandru Vučiću...