- Advertisement -

Tužilaštvo vodi istragu protiv Vlade Đajića zbog nestanka 1,6 miliona zaštitnih maski

Preporučujemo

Okružno tužilaštvo Banja Luka sve je bliže konkretnim rezultatima u istrazi oko afere nestanka zaštitnih maski iz magacina Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske.

Kako BN saznaje iz izvora bliskih banjalučkom Okružnom tužilaštvu, glavni okružni tužilac Zoran Bulatović vodi istragu protiv odgovornih iz UKC-a Republike Srpske na čijem čelu je Vlado Đajić.

Istraga je otvorena zbog nestanka 1,6 miliona zaštitnih maski iz magacina Univerzitetsko kliničkog centra, dok se, kako tvrdi izvor BNTV-a, šteta procjenuje na više miliona maraka.

To nije jedina istraga, koja se vodi protiv odgovornih u UKC-u.

Kako javlja BNTV, istraga je otvorena i zbog sporne nabavke medicinskih vozila.

Sve ove istrage vode prema direktoru UKC-a Vladu Đajiću, protiv koga postoji više prijava zbog nabavki medicinske opreme i aparata, kao i slučaja “kiseonik”.

Đajić se u više navrata u javnosti dovodio u vezu i sa licima iz kriminalnog milje, a neke od njih je i zaposlio u UKC-u Republike Srpske.

Pored funkcije direktora najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, Đajić je i poslanik SNSD-a u NSRS, a obavlja i funkciju predsjednika banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Efendić: Članove Predsjedništva BiH ne biraju Hrvati, Bošnjaci ili Srbi, nego građani BiH

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se na svom Facebook profilu povodom rasprava o izbornom sistemu u BiH...