Tužioci na sastanku u Beogradu razgovarali o “nedavnim aktuelnim događajima”

preporučujemo

U Beogradu je danas održan sastanak delegacija Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Srbije za ratne zločine, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Kako se navodi u saopćenju, u okviru regionalnog sastanka tužilaca, održano je više bilateralnih sastanaka, između kojih i navedeni sastanak tužilaca za ratne zločine.

– Sastanak delegacija dva tužilaštva na čelu sa glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić i tužiteljicom za ratne zločine Srbije Snežanom Stanojković, održan je u Beogradu a razgovarano je o o aktuelnim pitanjima iz oblasti pravosudne suradnje ovih institucija – navedeno je u saopćenju.

 

U saopćenju Tužilaštva se dodaje i da je “na sastanku razgovarano o regionalnoj saradnji u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina u regionu, kao i o nedavnim aktuelnim događajima”.

– Osim toga, istaknut je značaj blagovremene razmjene informacija između tužilaštava, a u što bi se trebale uključiti i druge nadležne državne institucije. Na sastanku delegacija tužilaca za ratne zločine, pridružila se i Republički javni tužilac Srbije Zagorka Dolovac, koja je pozdravila glavnu tužiteljicu Tadić i delegaciju iz Bosne i Hercegovine te dala punu podršku saradnji tužilačkih institucija dvije zemlje, kako u predmetima ratnih zločina, tako i u zajedničkim naporima na procesuiranju organiziranog kriminala – navodi se u saopćenju.

 

 

Najnovije

Dodik: Zašto je Džaferoviću ukazano onakvo gostoprimstvo u Bijeljini, to pokazuje da se nisko palo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nezadovoljan je načinom kojim je član Predsjedništva Šefik Džaferović...