Tuzla: Protestuje 1.000 doktora medicine i stomatologije

Preporučujemo

Oko 1000 doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona danas će u Tuzli održati mirno protestno okupljanje.

Pridružit će im se i kolege iz cijele Federacije, a razlog je nepotpisivanje kolektivnog ugovora sa ovim Strukovnim sindikatom, javlja dopisnica BHRT.

Navode da su na ovaj korak primorani zbog, kako kažu, diskriminirajućeg odnosa Vlade TK prema doktorima uposlenim u javnom zdravstvenom sektoru. Podsjećamo, u štrajk su stupili 4. juna.

„Taj štrajk je opstruiran na razne načine. Vi ste svjedoci i mi smo u nekoliko navrata objavljivali da su izdate zabrane od Suda zbog toga što je ovaj štrajk zabranjen u Kliničkom centru u Tuzli, potom u Domu zdravlja u Tuzli, a evo i u Opštoj bolnici u Gračanici jučer. Znači, mi smo pod jednim velikim pritiskom, kolegama se ne dozvoljava da na jedan demokratski način izraze svoj stav i neslaganje sa ovakvim odnosom prema njima. Ovo je zaista odbrana dostojanstva ljekara, naše struke, rekla je za BHT1 Nermina Kravić, predsjednica Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije TK.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...