Tuzlaci uznemireni: Na vratima stare Muzičke škole grafit “Nož, žica, Srebrenica”

Preporučujemo

Sinoć oko 19 sati, na društvenim mrežama pojavila se fotografija koja je uznemirila građane Tuzle.

Na fotografiji su vrata stare Muzičke škole u Tuzli, na kojima su, za sada nepoznati vandali, ostavili provokativne poruke govora mržnje „Nož, žica, Srebrenica“ i krst sa 4 ćirilična slova „S“.

Članovi Upravnog odbora Vijeća mladih Grada Tuzle, odmah po saznanju za ovaj incident, samoinicijativno su se organizovali i svoju subotnju večer zamijenili za društveno korisni aktivizam. Sami su obezbijedili sredstva za uklanjanje grafita, te oko 22 sata, zajednički se uputili prema staroj Muzičkoj školi, gdje su uklonili tragove vandalizma.

Vijeće mladih Grada Tuzla, koje počiva na vrijednostima interkulturalnosti, uzajamnog poštovanja i uvažavanja svih građana, osuđuje počinioca i vandalski čin govora mržnje i izazivanja netrepeljivosti u Tuzli.

Vijeće mladih poziva nadležne institucije da istraže ovaj slučaj vandalizma, te da sankcionišu počinioce za govor mržnje i izazivanje netrepeljivosti.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...