Tuzlak osumnjičen da je preko interneta prodavao dijelova oružja iz BiH u inostranstvo

Preporučujemo

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužiteljica Tužiteljstva BiH, uputila je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog D.S., rođenog 1999. godine u Tuzli..

Mjera pritvora predlaže se iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke b) i c) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponovo počiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

– Osumnjičeni je pod istragom i prikupljeni su dokazi da je duži vremenski periodu, stupao u kontakt sa osobama iz BiH i inozemstva, kojima je putem internet oglasnika, prodavao i slao dijelove oružja i vojne opreme, uključujući i dijelove automatskog oružja. Tužiteljstvo BiH i partnerske agencije za provedbu zakona, daljom istragom utvrđuju sve okolnosti izvršenja kaznenih djela, kao i identifikaciju svih osoba uključenih u nezakonite aktivnosti, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

 

 

 

 

Najnovije

Bez pojašnjenja: Zastupnici iz RS-a glasali protiv ratifikacije sporazuma o sigurnosnoj saradnji s Turskom, je li u pitanju osveta

Bez ikakve rasprave i zvaničnog pojašnjenja, svi zastupnici stranaka iz RS-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine glasali su...