Tuzlanska alternativa podržala kandidaturu Bećirovića

Preporučujemo

Na zajedničkom sastanku Gradskog odbora i Predsjedništva stranke, održanoj jučer, rukovodstvo Tuzlanske alternative je jednoglasno odlučilo podržati Denisa Bećirovića u kandidaturi za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda na izborima u oktobru 2018. godine.

Tuzlanska alternativa je prepoznala Denisa Bećirovića kao kandidata koji će najbolje štititi interese države Bosne i Hercegovine, što je pokazao i kroz angažman u Parlamentu BiH. Činom podrške Denisu Bećiroviću istaknuto je da interes države BiH dolazi ispred stranačkih interesa, a Bećirović je najbolji kandidat za zastupanje interesa svih građana naše zemlje.

Podrška Denisu Bećiroviću je podrška njegovoj politici očuvanja i razvoja evropske i demokratske Bosne i Hercegovine, kao osnovnog strateškog interesa i Bošnjaka, i Hrvata, i Srba, i Ostalih.

Tuzlanska alternativa ovim činom podržava istinske proevropske snage koje će zaustaviti udaljavanje Bosne i Hercegovine od Evropske unije, NATO alijanse, trajne stabilnosti i ozbiljnih investicija.U narednom periodu će se nastaviti podrška kandidaturi Denisa Bećirovića, koju će dati još nekoliko političkih subjekata, istaknutih pojedinaca i udruženja, saopćeno je.

Najnovije

Gdje nestaje novac: Revizori utvrde rasipanje, tužilaštva ne istražuju

Nenamjensko trošenje budžetskog novca u javnosti se percipira kao oblik korupcije. Upravo s ciljem ukazivanja na nenamjensko toršenje javnog...