Tuzlanska pivara investira 4,6 miliona KM: Pušten u rad savremeni pogon za proizvodnju piva

Preporučujemo

Kako bi unaprijedili proces proizvodnje i distribucije piva i drugih proizvoda, menadžment Pivare Tuzla u prva dva mjeseca ove godine investirao je 1.200.000 KM u kompresorsko postrojenje za PET boce i limenke, filtraciono postorojenje za finu filtraciju piva i kupovinu nova dva vozila.

Ovo je samo dio invesicija koji je planiran za ovu godinu, s obzirom na to da će do kraja 2018. u Tuzlansku pivaru biti uloženo 4.600.000 maraka.

Direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović prilikom današnjeg svečanog puštanja u rad spomenutog postrojenja je kazao da je isti bio izuzetno neophodan za proces proizvodnje piva i drugih proizvoda koji nastaju u proizvodnim pogonima ove kompanije.

“Kompresorsko postrojenje za PET boce i limenke nama je bilo neophodno za velike količine zraka koje se koriste u tehnološkom procesu proizvodnje piva”, naveo je Salihović. Tuzlanska pivara otvorila je i dvije nove poslovnice u Bihaću i Sarajevu čime je sada svoj proizvodni program plasirala na područje cijele BiH. Također, u protekle tri godine u unapređenje ove kompanije uloženo je oko 15 miliona KM.

Salihović je ponosno istakao i da je Tuzlanska pivara jedan od rijetkih privrednih subjekata u BiH koja uredno izmiruje sve obaveze prema državi, kao i da je u protekle tri godine u njen razvoj uloženo 15 miliona maraka.

“Ovakvim trendom postajemo moderna i respektabilna kompanija, a iz svega toga proizilazi da smo dobitnici prestižnih nagrada u svijetu i u BiH. Crpimo izvorišta BiH, želimo da plaćamo uredno koncesije, akcize i PDV. Takve preuzete obaveze i dalje želimo izmirivati u potpunosti i biti pozitivan primjer u BiH”, dodao je direktor pivare koja zapošljava oko 220 radnika.

Ministar privrede Tuzlanskog kantona Osman Puškar rekao je da je Kantonalna vlada već završila koncesioni dio za Tuzlansku pivaru zbog čega će, kako je naveo, prihodi ove kompanije u narednom periodu sigurno biti mnogo veći što će biti značajno, kako za uposlenike, ali i za sve ostale građane.

Prilikom puštanja postrojenja u rad gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je rekao da vlasti moraju stvoriti uslove za smanjivanje javne potrošnje, ali i da moraju zaštititi kompanije poput ove od nelojalne konkurencije, piše tuzlanski.ba.

Najnovije

Nepoznati putnik direktnim letom u luksuznom avionu doputovao iz SAD-a u Mostar

Luksuzni avion Bombardier GL7T 53T je 5. augusta sletio iz Sjedinjenih Američkih Država na Mostarski aerodrom. Riječ je o...