Tuzlanska pivara investira 4,6 miliona KM: Pušten u rad savremeni pogon za proizvodnju piva

Preporučujemo

Kako bi unaprijedili proces proizvodnje i distribucije piva i drugih proizvoda, menadžment Pivare Tuzla u prva dva mjeseca ove godine investirao je 1.200.000 KM u kompresorsko postrojenje za PET boce i limenke, filtraciono postorojenje za finu filtraciju piva i kupovinu nova dva vozila.

Ovo je samo dio invesicija koji je planiran za ovu godinu, s obzirom na to da će do kraja 2018. u Tuzlansku pivaru biti uloženo 4.600.000 maraka.

- -

Direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović prilikom današnjeg svečanog puštanja u rad spomenutog postrojenja je kazao da je isti bio izuzetno neophodan za proces proizvodnje piva i drugih proizvoda koji nastaju u proizvodnim pogonima ove kompanije.

“Kompresorsko postrojenje za PET boce i limenke nama je bilo neophodno za velike količine zraka koje se koriste u tehnološkom procesu proizvodnje piva”, naveo je Salihović. Tuzlanska pivara otvorila je i dvije nove poslovnice u Bihaću i Sarajevu čime je sada svoj proizvodni program plasirala na područje cijele BiH. Također, u protekle tri godine u unapređenje ove kompanije uloženo je oko 15 miliona KM.

Salihović je ponosno istakao i da je Tuzlanska pivara jedan od rijetkih privrednih subjekata u BiH koja uredno izmiruje sve obaveze prema državi, kao i da je u protekle tri godine u njen razvoj uloženo 15 miliona maraka.

“Ovakvim trendom postajemo moderna i respektabilna kompanija, a iz svega toga proizilazi da smo dobitnici prestižnih nagrada u svijetu i u BiH. Crpimo izvorišta BiH, želimo da plaćamo uredno koncesije, akcize i PDV. Takve preuzete obaveze i dalje želimo izmirivati u potpunosti i biti pozitivan primjer u BiH”, dodao je direktor pivare koja zapošljava oko 220 radnika.

- -

Ministar privrede Tuzlanskog kantona Osman Puškar rekao je da je Kantonalna vlada već završila koncesioni dio za Tuzlansku pivaru zbog čega će, kako je naveo, prihodi ove kompanije u narednom periodu sigurno biti mnogo veći što će biti značajno, kako za uposlenike, ali i za sve ostale građane.

Prilikom puštanja postrojenja u rad gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je rekao da vlasti moraju stvoriti uslove za smanjivanje javne potrošnje, ali i da moraju zaštititi kompanije poput ove od nelojalne konkurencije, piše tuzlanski.ba.

Najnovije

Novi udarac Putinu: EU usvojila 14. paket sankcija protiv Rusije

Evropsko vijeće je danas usvojilo 14. paket ekonomskih i individualnih restriktivnih mjera kojima se zadaje dalji udarac Putinovom režimu...