TUZLANSKI KANTON Građanski blok odlučio: Nastavljamo bez PDA

Preporučujemo

Građanski blok nastavlja da djeluje u kapacitetu od 19 zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona (TK), odlučeno je na današnjem sastanku pet stranaka koje čine novu skupštinsku većinu.

Predstavnici SDP-a, DF-a, Naše stranke i Stranke za BiH razmatrali su danas prijedlog svog petog partnera – SBB-a da se koaliciji priključi i PDA.

- -

– Bh. blok i Stranka za BiH odbili su taj prijedlog i SBB se vratio na početni položaj, tako da ovu našu priču nastavljamo dalje – kratko je za Vijesti.ba rekao predsjednik Regionalnog odbora Naše stranke Tuzla Mirsad Čamdžić.

U tuzlanskom SBB-u ostali su pri svom stavu da je njihov prijedlog dobar za lakše funkcionisanje kako skupštinske većine, tako i novog saziva Vlade TK.

– SBB nije nikoga ucjenjivao, kako su to jučer prenijeli pojedini mediji, već samo iznio svoj prijedlog da se koalicioni kapacitet sa 19 proširi na 26 zastupnika – rekao nam je nakon današnjeg sastanka predsjednik KO SBB-a Tuzla Bahrudin Hadžiefendić.

Naglašava kako mu i dalje nije jasno da je podrška A-SDA, PDA i Naroda i pravde svugdje dobrodošla, kao recimo u Parlamentu FBiH, Posavskom kantonu i Kantonu Sarajevo, a da jedino nije u TK.

- -

– Iz Bh. bloka i Stranke za BiH danas nisu spomenuli nikakve specijalne razloge zašto im je neprihvatljiva PDA. Samo su naveli da je još prilikom formiranja tog bloka rečeno da se neće ići sa SDA i PDA – pojasnio je Hadžiefendić.

Za početak naredne sedmice najavljen je nastavak pregovora, a tema će ovog puta biti raspodjela skupštinskih i pozicija u budućoj izvršnoj vlasti TK, objavile su vijesti.ba.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...