Tuzlanski kanton: Tokom 2017. zabilježeno 100.000 noćenja

Preporučujemo

Prema procjenama Turističke zajednice Tuzlanskog kantona (TZ TK), u Tuzli je tokom novogodišnje noći boravilo više od 10.000 gostiju. Mnogi su najluđu noć proveli na Trgu slobode, uživajući u višesatnoj muzici i vatrometu, a, kako kažu iz Turističke zajednice, karta više tražila se i u tuzlanskim restoranima, motelima i hotelima, piše avaz.ba.

Osim u Tuzli, javni doček najluđe noći organiziran je još u Gračanici, Kladnju i Kalesiji, pa se može zaključiti da je širom Tuzlanskog kantona u novogodišnjoj noći bilo mnogo više od 10.000 gostiju.

- -

“Kao Turistička zajednica, nastojali smo ispratiti sve aktivnosti dočeka Nove godine. Zadovoljni smo kako organizacijom javnog dočeka tako i izuzetno dobrim programima u naših hotelima i restoranima. Nedostajao je samo snijeg da bi naši zimski kapaciteti pružili potpun ugođaj”, kaže Miralem Mešković, direktor TZ.

Prema njegovim riječima, Turistička zajednica je ponosna na aktivnosti tokom 2017. godine, jer je lani zabilježeno više od 100.000 noćenja. Nekada je, kaže Mešković, ova brojka bila neostvariva.

Gosti se u TK u prosjeku zadržavaju od dva do tri dana. Kada je u pitanju 2018. godina, u Turističkoj zajednici se nadaju da će ona biti uspješnija od prošle, a šansu, osim u Panonskim jezerima, jezerima Sniježnica i Modrac, vide u banjsko-lječilišnim kapacitetima, u prvom redu Banje Ilidža.

“Planiramo u ovoj godini agresivnije nastupiti u promociji i prezentaciji naših turističkih potencijala u okruženju. Prvi u nizu bit će sajam u Ljubljani. Pokušat ćemo se tamo reklamirati. Nastupit ćemo i na sajmu turizma u Beogradu, a poslije slijede sajmovi i manifestacije po Bosni i Hercegovini”, ističe Mešković.

Najnovije

Miro Lazović o okupljanju Bošnjaka u Sarajevu: Smiju li Nikšić i Forto opomenuti Konakovića?

"Osjećaju li potrebu Nermin Nikšić i Edin Forto, ako već nisu pozvani, došapnuti svom koalicionom partneru Dini Konakoviću da...