Tužne scene iz Mallorce: Tokom poplava majka poginula dok je spašavala kćerku, sin se vodi kao nestao

Preporučujemo

Španski spasioci i dalje tragaju za petogodišnjim dječakom i parom iz Njemačke koji se vode kao nestali u poplavama koje su na Mallorci odnijele najmanje 10 života.

Posljednja poznata informacija o Nijemcima je da su telefonom kontaktirali prijatelja i rekli mu da su ostali zarobljeni u vozilu, izjavila je njemački konzul Sabine Lamers.

- -

Pripadnici civilne zaštite su saopštili da su jučer pronašli tijelo dječakove majke. Majka je navodno uspjela da izvuče sedmogodišnju kćerku iz automobila, ali ona i njen sin (5) nisu uspjeli da izađu. Prema pisanju lokalnih medija, tijelo majke je pronađeno, dok se za njenim sinom i dalje traga.

Među žrtvama poplava je par iz Britanije, 80-godišnja Holanđanka i šestoro Španaca. Identitet još jedne osobe još nije utvrđen, prenijela je agencija AP.

U najmanje tri grada jučer su bile zatvorene škole, dok je na stotine ljudi evakuisano u sportske objekte i na lokalni hipodrom.

Poplave su uticale i na telefonske veze, uništena su dva mosta, a 11 puteva je zatvoreno.

- -

Poslanici su jučerašnju sjednicu započeli minutom šutanja, navodi Reuters.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...