Tvrdnje bivšeg špijuna KGB-a: Putin koristi dvojnika koji se pojavljuje na javnim događajima

Preporučujemo

Bivši KGB-ov špijun koji je studirao zajedno s Vladimirom Putinom tvrdi da se na ključnim događajima zapošljavaju dvojnici. Ova tvrdnja uslijedila je nakon što je objavljen video koji prikazuje izuzetno “animiranog” ruskog predsjednika u fabrici helikoptera u Sibiru.

Na snimci se vidi kako gestikulira i stalno dodiruje nos, što je ponašanje koje nije tipično za Putina. Sergej Žirnov, bivši Putinov kolega iz KGB-a, promijenio je svoj stav o tome da li Putin koristi dvojnike.

Prethodno je Zhirnov odbacio takve tvrdnje kao “teorije zavjere”, međutim, on se predomislio. Uporedio je službeni govor izoliranog, “mršavog” i kašljljavog bivšeg špijuna Putina 21. februara s pojavljivanjem na proratnom koncertu sljedećeg dana u Moskvi.

“U ovom slučaju, pojavljuje se potpuno drugačiji Putin sa “širim licem kao da se napuhao u 24 sata. Ima potpuno drugačiji oblik očnih orbita, potpuno drugačiju glavu, apsolutno drugačije bore – drugačiji glas”, kazao je Zhirnov.

Na pojavljivanju u Ulan-Udeu, prije dva dana, General SVR, poznati Telegram bloger, insistira da je Putinov dvojnik razgovarao ispred helikoptera u tvornici Ulan-Ude. Činjenica je da se Putin ponašao drugačije nego inače.

Izgled navodnog Putinovog klona pošao je po zlu kazao je bloger koji redovno tvrdi da on koristi dvojnike koji su se podvrgnuli složenim plastičnim operacijama kako bi tačno nalikovali Putinu.

Većina stručnjaka odbacuje takve tvrdnje kao apsurdne i nategnute, iako je nekoliko primijetilo Putinovo neuobičajeno poletno raspoloženje u Sibiru, u usporedbi s nedavnim javnim istupima u Moskvi.

“Dvojnik” je pogriješio rekavši novinarima da samo 12 miliona Rusa živi istočno od Urala. Zapravo, brojka je 25,5 milijuna, što bi pravi Putin znao. Prethodno je dvojnik rekao da je služio u marincima, što Putin nije do sada govorio Pravi Putin bit će na predstojećem sastanku s kineskim predsjednikom Xijem”, stoji u objavi Telegram kanala.

Dvojnike su koristili su bivši čelnici Kremlja, na primjer, dugogodišnji sovjetski lider Josef Staljin i Leonid Brežnjev. Putin je prije tri godine priznao da su dužnosnici razmatrali korištenje dvojnika, ali je kazao da je ta ideja odbijena.

Najnovije

Bandić: Studenti ne smiju biti ping-pong loptica između Vlade KS i Univerziteta!

Pozivam Vladu Kantona Sarajevo da interveniše i osigura izvršenje ugovora koji su studenti potpisali sa Univerzitetom u Sarajevu prije...