U akciji “Kolibri” u Starom Gradu pronađena mini laboratorija za uzgoj marihuane

Preporučujemo

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su proveli operativnu akciju kodnog naziva “Kolibri” koja je rezultirala hapšenjem jedne osobe.
Provodeći akciju kodnog naziva “Kolibri”, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga izvršili su pretres stana na području općine Stari Grad Sarajevo, a koji koristi 27-godišnji A.B. iz Sarajeva.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta kompletna indoor laboratorija za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane: osam stabljika, koje svojim izgledom i morfološkim karakteristikama upućuju da se radi o biljnoj vrsti “Cannabis sativa”, cca 480 grama suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, cca. 350 sjemenki koje asociraju na biljnu vrstu “Cannabis sativa”, te drugi predmeti od interesa za istragu, navodi se u zvaničnom saopćenju MUP-a KS.

- -

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, A.B. je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Najnovije

Na tržištu BiH: Toksini pronađeni u raženom brašnu porijeklom iz Litve

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena...