- Advertisement -

U akciji policije 11 uhapšenih, među njima i pripadnik GP BiH

Preporučujemo

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine, postupajući po nalogu tužiteljice Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, na području više gradova uglavnom u sjevernom dijelu Bosne i Hercegovine, uključujući Brčko, Modriču i druge gradove u BiH, vrše pretrese objekata i vozila i hapšenja osumnjičenih.

Aktivnosti su usmjerene na 12 osumnjičenih osoba, koje su pod višemjesečnom istragom, zbog kaznenih djela organiziranog kriminala i krijumčarenja migranata, sa područja Bosne i Hercegovine, prema Hrvatskoj i zemljama EU.

Prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni djelujući organizirano i u međusobno povezanim radnjama i aktivnostima, vršili krijumčarenje većeg broja ilegalnih migranata, koji su nezakonito boravili u BiH, kojima su za novčanu naknadu organizirali nezakonit transport i krijumčarenje u Hrvatsku i dalje prema zemljama EU.

U okviru pretresa, pronađena je i veća količina oružja i streljiva, čija nabavka i posjedovanje građanima nije dozvoljena.

Nakon što se provedu sve istražne radnje, postupajuća tužiteljica donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

(Vijesti.ba)

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Parlament BiH danas o budžetu i izbornom zakonu

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebao da razmatra principe Prijedloga zakona o budžetu...