U Banjoj Luci više nije obavezno nositi masku na otvorenom

preporučujemo

Na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije odlučeno je da se ublaže određene mjere nakon konstatacije da je trenutna epidemiološka situacija u Banjoj Luci i dalje nepovoljna, ali da je zabilježen blagi pad zaraženih na dnevnom nivou.

Jedan od zaključaka Gradskog štaba odnosi se na izmjenu mjera u vezi s javnim okupljanjem, pa je tako odlučeno da je od danas u Banjoj Luci dozvoljeno okupljanje na otvorenom do 30 ljudi, kako predviđaju i mjere Republičkog štaba za vanredne situacije.

Navedeno je i to da nošenje maske na otvorenom nije obavezno, ali da je građanima preporučeno da se zbog zaštite sopstvenog zdravlja, a u skladu sa situacijom pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Na sjednici je konstatovano da su danas nakon usvajanja budžeta preduzete mjere generalnog čišćenja grada, koje je tokom protekle dvije nedjelje bilo obustavljeno usljed nemogućnosti vršenja transkacija, piše ATV.

Najnovije

Stravično: Migrant na Otoci sam sebi nanio povrede, uznemireni građani zvali policiju i Hitnu pomoć

Stanovnici sarajevske ulice Ilije Engela na Otoci danas su svjedočili nemilim scenama, nakon što je migrant, prema svemu sudeći...