U beogradskom naselju Žarkovo pronađena ostavljena beba

preporučujemo

Tek rođena beba jutros je ostavljena u blizini groblja u beogradskom naselju Žarkovo, a trenutno se nalazi u Univerzitetskoj dječjoj klinici u Tiršovoj.

Prema informacijama Centra za socijalni rad, beba je sa posteljicom ostavljena u plastičnoj kesi u kontejneru u Žarkovu. Beba je odmah po prijemu detaljno pregledana i u dobrom je općem stanju, vitalna i nema nikakvih ozlijeda. Do kraja dana izvršit će se i sva ostala ispitivanja. Ovo je peta beba koju su roditelji napustili. Nakon zdravstvenog zbrinjavanja djeteta, dio odgovornosti će preuzeti i Centar za socijalni rad.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević kazao je kako “to nije način na koji se djeca ostavljaju ukoliko ih roditelji ne žele”.

On je i podsjetio da je obaveza majke, ukoliko ne želi svoje dijete, barem da ga preda određenoj zdravstvenoj ili socijalnoj ustanovi, jer tako djetetu ne ugrožava život, prenijeli su beogradski mediji.

 

 

Najnovije

Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Danas je na sjednici Skupštine Crne Gore odlukom većine zastupnika usvojen Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici. Podrškom opozicije i...