U BiH 23 nova slučaja koronavirusa, preminule četiri osobe

preporučujemo

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata registrovana su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom (SARS-CoV-2), a preminule su četiri osobe oboljele od COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

U Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljena su 1.324 uzorka, od kojih je 14 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Zapadnohercegovačkom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

Pijavljen je jedan novi smrtni ishod u Tuzlanskom kantonu. U laboratorijama u RS-u izvršеnо је tеstirаnjе 400 lаbоrаtоriјskih uzоrаka, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd sеdаm оsоbа u ovom entitetu BiH.

Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS-a priјаvljеnа su dvа smrtnа slučаја osoba kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо virusа kоrоnа. Danas su u Brčko distriktu BiH registrovana dva nova slučaja zaraze virusom korona, a preminula je jedna muška osoba.

Najnovije

Temperature u BiH rekordno visoke, a nadležni ne brinu o radnicima na otvorenom

Temperature zraka ponovo rastu. Novi toplotni val zahvatio je BiH. Jučer u Sarajevu nadmašen temperaturni apsolutni maksimum za juli...