U BiH još 43 pozitivnih na koronavirus, smrtnih slučajeva nije bilo

preporučujemo

U Bosni i Hercegovini su danas registrovane 43 osobe pozitivne na koronavirus od 1.657 obrađenih testova. Nije preminula nijedna osoba koja je zaražena koronavirusom, saopćili su iz nadležnih entitetskih ustanova i Vlade Brčko distrikta.

Poređenja radi, u Bosni i Hercegovini je jučer registrovano 28 pozitivnih na koronavirus od 1.820 obrađenih testova. Preminule su dvije osobe.

Federacija BiH

U Federaciji Bosne i Hercegovine je registrovano još 29 osoba pozitivnih na koronavirus od 1.333 obrađena testa. Nije preminula nijedna zaražena osoba.

Osobe koje su danas evidentirane kao pozitivne na virus su iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, Zapadnohercegovačkog, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog, Sarajevskog i Kantona 10.

Od početka pandemije je registrovano 134.429 osoba koje su bile pozitivne na ovaj virus od 746.949 obrađenih testova. Preminulo je 5.540 ljudi, podaci su Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Republika Srpska

U Republici Srpskoj je registrovano još 14 osoba koje su pozitivne na koronavirus od 218 obrađenih testova. Nije preminula nijedna osoba zaražena ovim virusom.

Ukupno su hospitalizovana 32 pacijenta. Pod zdravstvenim nadzorom je 70 osoba, a nadzor je završen kod 193.654 osobe.

Od početka pandemije od koronavirusa se oporavilo 56.008 osoba. Ukupno su evidentirane 64.432 osobe pozitivne na koronavirus, od 289.650 testiranih. Preminulo je 3.808 ljudi, podaci su Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Brčko distrikt

Od 106 testiranih osoba u Brčko distriktu nijedna nije pozitivna na koronavirus. Ni u ovom dijelu Bosne i Hercegovine danas nije preminula nijedna zaražena osoba. Trenutno su aktivna tri slučaja.

Pod zdravstvenim nadzorom je osam osoba, dok je jedna osoba izašla iz zdravstvenog nadzora.

Do sada je na koronavirus testirano 31.759 osoba, od čega je njih 6.705 bilo pozitivno na virus. Ukupno je preminulo 338 osoba, podaci su Vlade Brčko distrikta.

Najnovije

DIJELE ISTOG NEPRIJATELJA: Komšić, Osmani i Đukanović se sastali u New Yorku

Povodom Generalne skupštine UN-a u New Yorku ovih dana borave lideri zemalja iz cijelog svijeta. Kao što je poznato,...