U BiH narednih nekoliko dana umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme

Preporučujemo

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetki lokalni pljuskovi su registrovani u zapadnim, centralnim i sjeverim područjima Bosne, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod, javlja Anadolu.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati: Bjelašnica 6; Sokolac i Zvornik 14; Banja Luka 15; Doboj, Ivan Sedlo, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 16; Bihać, Bijeljina, Gradačac i Livno 17; Drvar i Zenica 18; Široki Brijeg i Trebinje 19; Bugojno i Sarajevo 20; Neum 21; Mostar 22 stepena.

- -

Danas uz više oblačnosti dio prijepodneva uz slabe lokalne pljuskove u zapadnim, centralnim i sjeverim područjima Bosne i rijetko u Hercegovini. Više sunčanog vremena u drugoj polovini dana kada lokalnih pljuskova može biti na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti preovladavaće sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Poslije podne rijetko može pasti slab kratkotrajan lokalni pljusak u planinskim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

- -

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

Najnovije

Bečarević pojasnio šta podrazumijeva dogovor između SBiH-a, SDA i DF-a za lokalne izbore

Almir Bečarević, predsjednik Kantonalnog odbora Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) u emisiji na N1 je pojasnio šta zapravo...