U BiH pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom

Preporučujemo

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno. Kiša većinom pada na sjeveroistoku Bosne i lokalno u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati (°C): Bjelašnica 10; Ivan Sedlo i Sokolac 16; Bugojno 17; Sarajevo 19; Tuzla i Zvornik 20; Bihać, Doboj, Gradačac i Sanski Most 21; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Livno, Mostar, Prijedor i Široki Brijeg 22; Grude i Trebinje 25; Neum 28°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 931hPa, za 12hPa je ispod normale i opada.

U BiH danas će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar većinom slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. Uz grmljavinske oblake su izgledni jači udari vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 26°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Najnovije

Sjednica VSTV-a: Glavni tužilac Kajganić loše rezultate pripisao policiji

Prezentirajući izvještaje o radu, kao i rješavanju predmeta korupcije i organiziranog kriminala članovima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, glavni...