U BiH sljedeće sedmice padavine, poslije toga stabilno

Preporučujemo

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini uz osjetni pad temperature zraka, preovladavat će nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) za sljedeće dvije sedmice.

– Izraženije padavine moguće su u sjevernim i djelimično centralnim područjima. Maksimalne temperature varirat će od 16 do 22 stepena Celzijusa. U nedjelju i ponedjeljak izgledna je stabilizacija vremenskih prilika, kao i više temperature zraka. Uvjeti za kišu bit će vrlo mali – navode iz FHMZ-a.

- -

Od utorka, 7. maja, do kraja radne sedmice očekuje se oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Više padavina prognozira se u srijedu i četvrtak.

Minimalne temperature zraka od nedjelje varirat će između 7 i 12 stepeni u Bosni, na jugu Hercegovine do 14 stepeni. Najviše dnevne temperature u Bosni između 20 i 25, na jugu zemlje do 26 stepeni Celzijusa.

U periodu od 11. do 16. maja prema trenutnim sinoptičkim materijalima prognozira se umjereno oblačno i stabilno vrijeme. Mogućnost za padavine postojaće u južnim i istočnm područjima zemlje.

Jutarnja temperatura uglavnom između 6 i 12 u Bosni, na jugu zemlje do 14 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 16 do 22, u Hercegovini i u Posavini do 25 stepeni.

Najnovije

Nezavisni operator sistema u BiH saopćio ko je krivac za nestanak struje u petak

Nezavisni operator sistema u Bosni i Hercegovini (NOS) saopćio je informacije o uzroku nestanka struje u BiH i drugim...