- Advertisement -

U BiH sutra oblačno

Preporučujemo

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Poslijepodne u većem dijelu zemlje bit će s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno su moguće i intenzivnije padavine praćene jakim udarima vjetra.

Vjetar će biti slab do umjeren u Bosni sjeveroistočni, krajem dana u skretanju na jugozapadni. U Hercegovini vjetar će prijepodne biti umjeren jugozapadni, a poslijepodne umjerena bura. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevna od 26 do 33, na jugo do 36 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne je moguća kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 17, a dnevna oko 31 stepen.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 16 stepeni, Bihać 24, Ivan-sedlo 25, Sanski Most 26, Gradačac, Jajce, Sokolac 28, Banja Luka, Srebrenica, Tuzla 29, Bijeljina, Brčko, Doboj, Livno, Sarajevo, Zvornik 30, Drvar, Zenica 31, Grude 33, Neum, Trebinje 34, Mostar 35 i Široki Brijeg 36, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Kvinta zatražila od bh. vlasti da osiguraju novac za izbore

Ambasadori EU, SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke, Italije te OSCE-a uručili su damas "hitan demarš" Vijeću ministara BiH u...