U BiH sutra pretežno sunčano

Preporučujemo

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati pretežno sunčano vrijeme.

Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4 stepena, na jugu BiH do 10, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 22 stepena. U mjestima sa dugotrajnom maglom očekuje se niža vrijednost maksimalne dnevne temparature zraka.

U kotlinskom dijelu Sarajeva sutra prijepodne je moguća magla. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 1, a najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni.

U BiH danas je bilo pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove je bilo dosta magle koja se najduže zadržala u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 8, Ivan-sedlo 12, Sokolac 14, Zenica 15, Livno, Neum i Sarajevo 17, Jajce 18, Bugojno, Drvar, Široki Brijeg i Zvornik 19, Grude, Mostar, Stolac, Trebinje i Tuzla 20, Bihać, Gradačac i Sanski Most 21 i Banja Luka 22 stepena, saopćeno je iz federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Najnovije

EK objavio kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Europska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...