U BiH sutra pretežno sunčano

Preporučujemo

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati pretežno sunčano vrijeme.

Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4 stepena, na jugu BiH do 10, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 22 stepena. U mjestima sa dugotrajnom maglom očekuje se niža vrijednost maksimalne dnevne temparature zraka.

U kotlinskom dijelu Sarajeva sutra prijepodne je moguća magla. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 1, a najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni.

U BiH danas je bilo pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove je bilo dosta magle koja se najduže zadržala u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 8, Ivan-sedlo 12, Sokolac 14, Zenica 15, Livno, Neum i Sarajevo 17, Jajce 18, Bugojno, Drvar, Široki Brijeg i Zvornik 19, Grude, Mostar, Stolac, Trebinje i Tuzla 20, Bihać, Gradačac i Sanski Most 21 i Banja Luka 22 stepena, saopćeno je iz federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Najnovije

Nejra Sipović omladinska prvakinja Evrope!

Bosanskohercegovačka karatistkinja Nejra Sipović postala je omladinska prvakinja Evrope. Mlada Sarajka je je do zlata na Evropskom prvenstvu za kadete...