- Advertisement -

U BiH u narednim danima slijede prave ljetne temperature

Preporučujemo

 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u drugoj polovini dana.

“Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje do 15 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

 

U srijedu se u Bosni prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano prije podne uz umjeren porast naoblake u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni Celzijusa.

 

Prema prognozi FHMZBiH, sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost očekuje se u BiH u četvrtak.

 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni Celzijusa.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Demonstranti u Šri Lanki traže ostavku predsjednika, policija ih otjerala

Policija u Šri Lanki upotrijebila je suzavac i vodene topove da rastjera demonstrante koji su pokušali da se približe...