U BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa povremeno slabom kišom

Preporučujemo

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa povremeno slabom kišom.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -7 stupnjeva, Ivan Sedlo 1, Sarajevo 2, Grude 4, Bihać, Gradačac, Sanski Most, Tuzla i Zenica 5, Livno 6, Široki Brijeg 9, Mostar 10, Neum 12 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 951 milibar, za 9 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas će u Bosni i na sjeveru Hercegovine biti oblačno vrijeme sa slabom kišom ili rosuljom u nizinama. U višim područjima sa slab snijegom. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje u jutarnjim satima. Vjetar u većem dijelu Bosne slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 9 do 13 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa povremeno slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Najnovije

Ko to prijeti “nasiljem” Christianu Schmidtu? Oglasili se iz PIC-a o “ugroženosti”

U svjetlu nedavnih prijetnji, uključujući i prijetnje nasiljem, usmjerenih protiv visokog predstavnika Christiana Schmidta, oglasili su se ambasadori zemalja-članica...