U Bosni i Hercegovini 140 novozaraženih preminule 23 osobe

preporučujemo

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini testirano je 1.089 uzoraka na koronavirus, od čega je zabilježeno 140 novozaraženih osobe. Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata preminule su 23 osoba.

Federacija BiH

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 706 uzoraka, od čega je 56 pozitivno na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u Srednjobosanskom, Zapadnohercegovačkom, Hercegovačko-neretvanskom, Posavskom, Tuzlanskom i Kantonu 10 (KCUS nije dostavio podatke za prethodna 24 sata Zavodu za javno zdravstvo FBiH).

U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminule su četiri osobe u Kantonu Sarajevo, dok su četiri smrtna ishoda prijavljena retroaktivno. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 6.117.

Republika Srpska

Izvršeno je testiranje 256 laboratorijskih uzoraka, a kronavirus potvrđen je kod 79 osoba.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva. Radi se o 14 muškaraca i četiri žene, srednje i starije životne dobi.

Ukupan broj hospitalizovanih je 702. Na respiratoru je 58 osoba. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 7.803 osobe.

Brčko distrikt BiH

U Brčko distriktu BiH testirano je 127 osoba, dok je pozitivnih bilo pet. Jedna osoba je preminula a deset se oporavilo.

Pročitajte:  Sud blokirao Bidenovu uredbu o obaveznoj vakcinaciji zdravstvenih radnika

Najnovije

Vulin o protestima: Naprednjaka je bilo više u Areni na proslavi 13 godina SNS

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin izjavio je danas da poštuje svakog građanina, njegov stav, zabrinutost, ali ne i...