- Advertisement -

U Brčkom se održava sastanak udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migrancija

Preporučujemo

Sastanak udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migrancija održava se u Brčkom. Njemu prisustvuju predstavnici pravosudnih, policijskih i sigurnosnih institucija te razgovaraju o aktivnostima i trenutnim izazovima u navedenoj oblasti.

Sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, kojim predsjedava v.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, održava se u Brčkom.

Na sastanku sudjeluju članovi Udarne grupe, predstavnici pravosudnih, policijskih i sigurnosnih institucija, sa razine države BiH, oba entiteta i Brčko Distrikta BiH.

 Sastanku su nazočili i predstavnici Europske komisije i misije OSCE-a u BiH.

Središnje teme sastanka odnose se na izvještaj o aktivnostima realiziranim tijekom 2017. godine, kao i na planirane aktivnosti i realizaciju aktivnosti u tekućoj godini.

Na sastanku je razgovarano i o aktuelnim dešavanjima u svezi problematike ilegalnih migracija i trgovine ljudima, kao i potrebnim aktivnostima koje trebaju poduzeti institucije BiH, kako bi se spriječilo bilo kakvo narušavanje sigurnosne situacije u BiH, zbog problema povezanih sa ilegalnim migracijama i trgovinom ljudima.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Išerić: Milanović počinio krivično djelo napada na ustavni poredak BiH

Piše: Dr.sc. Enver Išerić Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, danas je najavio "vruću jesen u Bosni i Hercegovini" zbog posljednjih dešavanja oko...