U četvrtak televizijska premijera dokumentarnog filma “Željina stotka”

Preporučujemo

Dokumentarni film “Željina stotka” autora Muhameda Bikića imat će u četvrtak premijeru na Federalnoj televiziji s početkom u 20:30 sati.

Film je sniman povodom 100. rođendana Fudbalskog kluba Željezničar, a koji govori o najstarijem sarajevskom premijerligašu, samom osnivanju dvadesetih godina prošlog stoljeća te svim uspjesima Plavih do danas.”Na radost svim simpatizera Želje i bh. ljubitelja nogometa ovo je dokumentarac za pamćenje o Plavima s Grbavice u obilježavanju stoljeća postojanja”, istakli su autori filma.

Posebno će biti zanimljivo podsjećanje na samo osnivanje, nastalo iz potrebe ljubitelja nogometa koji su tada radili na željeznici, od čega potiče i sam naziv ovog kluba.

U filmu učestvuju legendarni nogometaši, treneri i sportski radnici Želje, kao i simpatizeri kluba i novinari koji su obilježili plavo stoljeće.

Podsjetimo, FK Željezničar i njegovi najvatreniji navijači Manijaci najavili su za predstojeći vikend spektakularnu proslavu 100. rođendana kluba s Grbavice.

Najnovije

Zelenski pozvao NATO da preventivno napadne Rusiju

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra da bi NATO trebao onemogućiti Rusiji upotrebu nuklearnog oružja tako što će izvesti "preventivni...