U Crnoj Gori besplatno PCR testiranje za turiste kojima je to potrebno za povratak u matičnu državu

preporučujemo

Vlada Crne Gore omogućila je besplatno PCR testiranje na koronavirus za sve turiste kojima je to potrebno za povratak u matičnu zemlju, da bi im dodatno bio olakšan boravak u Crnoj Gori, saopćili su iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Iz tog resora su istakli da je testiranje moguće organizovati za turiste koji imaju dokaz plaćene boravišne takse u nekom od hotela ili registrovanom privatnom smještaju na teritoriji Crne Gore.

Iz Ministarstva su napomenuli da se, radi učinkovitosti, testiranje zakazuje tako što kontakt osoba iz hotela ili privatnog smještaja najmanje 72 sata prije povratka turiste u svoju zemlju pozove Higijensko-epidemiološku službu lokalnog doma zdravlja na području općine gdje je prijavio smještaj da bi rezervisao testiranje.

Turista kome je ugovoreno testiranje dužan je da u dogovorenom terminu dođe i obavi testiranje.

Iz resornog ministarstva su apelovali da svi hotelijeri i vlasnici privatnog smještaja ulože dodatan napor i preuzmu obavezu registracije i zakazivanja PCR testa za goste i da omoguće da turista dođe na zakazano mjesto.

Najnovije

Temperature u BiH rekordno visoke, a nadležni ne brinu o radnicima na otvorenom

Temperature zraka ponovo rastu. Novi toplotni val zahvatio je BiH. Jučer u Sarajevu nadmašen temperaturni apsolutni maksimum za juli...