U Drinskom jezeru pronađeno tijelo nestalog pripadnika Oružanih snaga BiH Drage Tanaskovića

Preporučujemo

Tijelo Drage Tanaskovića, pripadnika Oružanih snaga BiH pronađeno je u Drinskom jezeru u Ustiprači, potvrdio je za portal “Avaza” Dragin stric Radoš Tanasković.

– Ja sam dole na licu mjesta ne da policija da priđem dok tužilac ne dođe. Pretpostavlja se da jeste on. Danas oko 12 sati me zvao jedan prtijatelj, ima splav, Kaze mi: “Pronašli su ti bratića”. Ja došao ne daju da priđem, kažu nedaju tužioci – kazao je za portal “Avaza” Dadoš Tanasković.

- -

Dragu Tanaskovića policija je uhapsila 25. marta u Bileći zbog navodnog pokušaja iznude. Doveden Policijsku stanicu Foča odakle je pušten 26. marta u 21:05 sati.

Kamere su zabilježile da se te noći spustio do rijeke ispod mosta u Foči gdje su pronađeni opušci od cigareta.

Rade Tanasković kazao je da ne vjeruje da je Drago izvršio samoubistvo.

– Moram ja ovo da rasvijetlim nema veze šta god, ovo je strašno i nešto s vrha države nije uredu. Mislim da je ubijen 99 posto, 0,1 posto da nije. On nije imao nikakvaog razloga da se ubije. Sad su ogradili, kakve koristi sad. Kad su pod mostom našli prve dokaze i opuške trebali su odmah da izađu i ograde i da se pozovu stručnjaci i da se u utvrdi da li je on bio tu i s kim je bio, da li je još bilo ljudi, možda ga je neko čekao i gurnuo u vodu, voda je jaka i gotovo. Zvao sam psihologe nema šanse da puši 10-15 cigareta, da sjedi , da se vraća i kupuje cigarete. On da je htio skočiti on bi skočio odmah, to je sekunda. Pritisnuti dijete tako radi pet poruka što je napisalo nekad, kriminalce puštaju, a njega hapse. To je tako brutalno bilo, 10-15 inspektora je bilo – kaže ogorčeno Radoš Tanasković.

Najnovije

POKUŠAO SE OPRATI, ALI TO MU NEĆE POĆI ZA RUKOM: “Nenade Nešiću, vi ste moralno i ljudsko dno”

Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, koji je u jednoj srbijanskoj TV emisiji pričao "viceve" na račun ubijenih...