U džamiji u Švedskoj pronađena bomba

preporučujemo

U džamiji u Stockholmu, u Švedskoj, pronađena je ručna bomba, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornica Policije u Stockholmu Anna Westberg izjavila je kako je u jutarnjim satima pronađena eksplozivna naprava pričvršćena na zid džamije u Stockholmu.

Istakla je kako je riječ o napravi kućne izrade i da je deaktivirana.

Mohamed Temsamani, čelnik Udruženja islamske zajednice u Švedskoj, izjavio je kako su prijetnje upućene džamijama dobile stvarni oblik.

Dodao je kako je odbijen zahtjev za postavljanjem sigurnosne kamere uprkos tome što je džamija nekoliko puta bila meta napada.

“Ovdje bismo trebali postaviti sigurnosnu kameru za koju će biti nadležna policija. U protivnom, ugrožena je sigurnost desetina ljudi”, smatra Temsamani.

Švedska državna televizija SVT saopćila je kako je džamija u 2017. bila meta napada 22 puta. U 2018. tri puta je bila meta rasističkih napada.

Najnovije

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.   “Sačuvat ćemo mir, nikome nije...