U eksploziji u centru Skadra povrijeđena radnica RTCG

Preporučujemo

Šest osoba je povrijeđeno ueksploziji u centru Skadra, a među njima i radnica Radio televizije Crne Gore, prijeneli su danas podgorički mediji.

Eksplozija se dogodila jutros oko 10.30, u centru Skadra, na trgu Rus, a meta napada, kako prenose mediji u Tirani, pozivajući se na policiju, bio je albanski biznismen Ljuljzim Kula.

Agencija AP ranije danas prenijela je da je u toj eksploziji osam osoba povrijeđeno.

Ekipa TVCG bila je na zadatku i snimala prilog o Crnogorcima koji posljednjih godina sve češće trguju u Skadru.

Povrijeđenoj radnici RTCG Rajki Gardašević pomoć je ukazana u bolnici u Skadru, poslije čega se zajedno sa ekipom TVCG vratila u Crnu Goru.

Reporterka Marija Radulović, koja je u trenutku eksplozije bila na licu mjesta, ispričala je da je bomba bila postavljena pod vozilo ispred zgrade u centru Skadra, u kojoj su, između ostalih, i prostorije srpsko-crnogorske manjine.

“Bilo je kao na filmovima, a eksplozija nas je bacila nekoliko metara. Haotična situacija, povrijeđeni ljudi, nismo znali kuda bježimo. Pravo je čudo što nije bilo većih posljedica. Kasnije smo čuli da je bomba podmetnuta pod automobil nekog biznismena”, kazala je za RTCG Radulović, prenijela je Federalna.

O događaju su obaviješteni Ministarstvo inostranih poslova i Ambasada Crne Gore u Tirani, čije je osoblje odmah krenulo u Skadar.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...