- Advertisement -

U Hrvatskoj smrtno stradao ronilac iz Njemačke

Preporučujemo

U subotu u 11.41 sati službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimili su dojavu organizatora ronjenja o stradavanju jednog ronioca na otoku Plavniku, nad kojim se tada primjenjivala reanimacija, javlja Anadolija.

Obzirom na poziciju nesreće MRCC Rijeka pokrenula je akciju hitnog medicinskog transporta (MEDICO) u koju je angažirana kompanija ‘SeaHelp’, čija posada se nalazila najbliže poziciji nesreće te su po ukrcaju ljekara Hitne medicinske pomoći Rijeka isplovili prema stradalom roniocu, saopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske.

Državljanin Njemačke W.H.H. (rođen 1958. godine) je u međuvremenu preminuo te su pripadnici kompanije ‘SeaHelp’ u dogovoru sa Pomorskom policijom prevezli tijelo stradalog ronioca u gradsku luku Krk, gdje su tijelo preuzeli policijski službenici u daljnje postupanje.

Prema prikupljenim podacima u okviru očevida o uzrocima ove ronilačke nesreće, Lučka kapetanija Rijeka izvijestila je kako se nesreća dogodila tokom ronilačke ture u organizaciji škole ronjenja u vlasništvu R.W., a koja je registrirana u Republici Hrvatskoj.

U ovom slučaju slijede daljnja istražna postupanja u nadležnosti Pomorske policije Rijeka, piše Oslobođenje.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...