U Ilijašu smrtno stradao radnik Elektrodistribucije

Preporučujemo

U mjesto Vrutci u opštini Ilijaš je jučer jedan radnik “Elektrodistribucije” inicijala S.Š. podlegao uslijed povreda, dok je drugi radnik inicijala A.A. teško povrijeđen. Do povređivanja radnika je došlo prilikom radova na elektro-stubu.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova KS navedeno je da su radnici “Elektrodistribucije” vršili španovanje na dalekovodu.

Do povređivanja radnika je došlo nakon što je “radnik firme „Brković SM“ A.D. oborio jedno stablo smrče, koje je palo na našpanovane žice dalekovoda, te da je tom prilikom došlo do pucanja betonske nogare koja nosi drveni stub, nakon čega pomenuti stub pada zajedno sa radnicima „Elektrodistribucije“ A.A. i S.Š.”, navedeno je u saopštenju.

Od posljedica pada je radnik A.A. zadobio teške tjelesne povrede, dok je drugi radnik S.Š. preminuo na licu mjesta uslijed zadobivenih izvora, piše N1.

Najnovije

Grupa profesora Univerziteta u Tuzli poručili predsjednicima stranaka: Fokusirajte se na izborne programe i podršku birača, a reisul-ulemi prepustite brigu o Islamskoj zajednici

Grupa profesora Univerziteta u Tuzli poručili predsjednicima stranaka: Fokusirajte se na izborne programe i podršku birača, a reisul-ulemi prepustite...