U Istanbulu uhapšen hrvatski državljanin Nenad Petrak, vođa međunarodnog narko kartela

Preporučujemo

Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Yerlikaya saopćio je da je u Istanbulu uhvaćen hrvatski državljanin Nenad Petrak, vođa međunarodnog narko kartela.

Ministar Yerlikaya je na nalogu na društvenim mrežama objavio da je Petrak uhapšen u istanbulskoj četvrti Uskudar.

Istakao je da je Petrak vođa međunarodnog narko kartela koji prebacuje drogu iz Južne Amerike u Evropu i distribuira je u Evropi.

– Hrvatske pravosudne vlasti tražile su Petraka za kojim je raspisana crvena potjernica Interpola zbog krivičnog djela ‘ubistvo s predumišljajem – rekao je Yerlikaya.

Dodao je da je Petrak, prema podacima Hrvatske agencije za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala (USKOK), neko ko povezuje mnoge ljude sa svojom kriminalnom organizacijom u devet zemalja.

– Utvrđeno je da se Nenad Petrak, kojeg je pratio naš Odjel za borbu protiv narkotika u Istanbulu, Ured za obavještajne poslove i Granični ured pod koordinacijom Generalnog direktorata za sigurnost, nalazi u Uskudaru. Operacija KARTEL-2 je odmah pokrenuta uz podršku Uprave za specijalne operacije Istanbula kako bi bio uhapšen međunarodni krijumčar drogom. Čestitam našim policajcima koji su organizovali akciju – kazao je Yerlikaya.

Najnovije

Lana Pudar prošla u polufinale Evropskog prvenstva na 100 metara delfin

Sjajna Lana Pudar je prošla u polufinale Evropskog prvenstva u malim bazenima u utrci na 100 metara delfin.Lana je...