U kafiću u Rijeci muškarac na smrt pretukao ženu, svjedokinja opisala šta se dogodilo

Preporučujemo

U kafiću u centru Rijeke danas je došlo do ubistva, a policija je uhapsila muškarca koji je na smrt pretukao ženu.

Iz policije navode da su dobili dojavu da je u kafiću na Pavlinskom trgu došlo do tučnjave i da je povrijeđena jedna žena. Pripadnici policije i ekipa Hitne pomoći su odmah izašli na mjesto događaja, pokušali su da reanimiraju ženu, ali bezuspješno.

Osumnjičeni je odmah uhapšen i pod nadzorom je policije.

Svjedokinja događaja ispričala je za hrvatske medije da su muškarac i žena došli zajedno u kafić u kojem su bili česti gosti te da je riječ o 70-godišnjoj ženi i muškarcu koji je mlađi od nje.

– Napao je iz čista mira. Skočio je na nju za šankom, uhvatio je za lice i vukao iza šanka. Izgrebao je svu i unakazio. Navodno je svu izgrebao tako da je žena umrla u sekundi – rekla je žena.

Navodi da je prvobitno i ona bila u kafani i da je taj muškarac sve vrijeme gledao u nju, a da je do incidenta došlo samo što je izašla iz kafane.

– Nepojmljivo mi je to što mi se događalo pred očima, tako iz čista mira. Kad se sjetim kako me prethodno fiksirao. Počela sam se tresti. Bilo me strah. Kad je došla policija, on je pobjegao i vidjela sam kako trči preko Koblerova trga – rekla je.

Ističe kako zna da on inače na Korzu pjeva crkvene pjesme, a navodno se zove Romano.

Najnovije

Netanyahu: Ovo je početak kraja Hamasa

Izraelski premijer kaže da su se proteklih dana desetine boraca Hamasa predali izraelskim snagama. - Oni polažu oružje i predaju...