Hrvatska: U crnogorskom kamionu punom lubenica pronašli 400 kg marihuane

Preporučujemo

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske završili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, prilikom ulazne granične kontrole na graničnom prelazu Vinjani Donji, oko ponoći 11/12. juna, policijski službenici i službenici carine su u cilju provjere osoba, vozila i robe koja se prevozi, obavljajući pregled teretnog i priključnog vozila registarskih oznaka Republike Crne Gore kojim je upravljao 56-godišnji crnogorski državljanin sa prijavljenim prevozom voća, primijetili da se među lubenicama prevozi i više paketa oblijepljenih folijom, mirisa karakterističnog za drogu marihuanu, prenosi index.hr.

Muškarac je odmah uhapšen dok je pretragom vozila pronađeno 397 paketa sa ukupno 422,3 kilograma marihuane.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 56-godišnjak je uz krivičnu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Dovršeno kriminalističko istraživanje nastavak je niza složenih i uspješnih istraživanja iz domene zloupotrebe droga na području PU splitsko dalmatinske tokom proteklih mjeseci.

Najnovije

Biden ipak Ukrajini šalje projektile dugog dometa

Američki predsjednik Joe Biden obavijestio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da će Washington opskrbiti Kijev projektilima ATACMS dugog dometa,...