U Kantonu Sarajevo 478 novozaraženih

preporučujemo

U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata evidentirano je 478 novooboljelih osoba od koronavirusa, dok se u istom periodu od infekcije ovim virusom oporavilo 355 naših sugrađana. Testirano je 1.313 osoba.

Poređenja radi, jučer je u Kantonu Sarajevo registrovano 484 novozaraženih.

Od broja novozaraženih u posljednja 24 sata, njih 303 pripada porodičnim klasterima ili kontaktima s ranije zaraženim osobama. Od jučer je preminulo troje pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je 345 osoba, a sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 641.

Trenutno je u KS hospitalizirano 338 osoba, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu smješten je 241 pacijent, a na Covid odjelu Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” liječe se 104 osobe.

Jedanaest pacijenata koristi pomoć respiratora.

Trenutno je u Kantonu Sarajevo 2.656 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije.

S obzirom na kontinuirani rast broja novozaraženih, iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo pozivaju na maksimalno poštivanje epidemioloških mjera.

Najnovije

Blaž Slišković je novi trener FK Željezničar

Fudbalski klub Željezničar je dobio novog trenera, a to je bh. nogometni stručnjak Blaž Slišković. Ovu odluku donijeli su...