U Konjicu potraga za nestalim 72-godišnjim Ibrahimom Ivkovićem

Preporučujemo

U Konjicu je danas pokrenuta potraga za 72-godišnjim Ibrahimom Ivkovićem iz Bugojna.  Ivković je, prema riječima vozača autobusa koji je saobraćao na relaciji Sarajevo – Bugojno, izašao iz autobusa oko 16 sati i 15 minuta u Konjicu, te se uputio u pravcu tržnog centra Konzum u Koloniji. Od tada mu se gubi svaki trag, piše Patria.

Nestanak Ivković Ibrahima iz Bugojna je prijavljen 8. februara PU Konjic. Kako je rekao  Mustafa Gakić,  komandir PU – Ivković je posljednji put viđen kako izlazi iz autobusa na autobuskom stajalištu u Konjicu, te se uputio prema tržnom centru pored rijeke Neretve. Autobus je saobraćao na relaciji Sarajevo-Bugojno, i vozač je Ivkovića čekao nekoliko  minuta, ali je zbog reda vožnje morao krenuti u pravcu Bugojna.

- -

Akcija pretraživanja korita rijeke Neretve pokrenuta je na osnovu pretpostavke da je Ivković došao do obale rijeke, te da je možda, nesretnim okolnostima upao u nabujalu vodu, obzirom da je tog dana vodostaj bio nešto veći od uobičajenog.

 

Pretragu korita rijeke Neretve vrše pripadnici službe za Civilnu zaštitu  i vatrogastvo Općine Konjic, te članovi sportsko-rekreativnog kluba Neretva – koji su i pripadnici federalnog tima za spašavanje na vodi. Pomoćnik načelnika službe za CZ i vatrogastvo, Husein Hodžić kazao je kako se pretražuje sa dva čamca tok od Novog mosta (most Jurija Gagarina)pa do Jablaničkog jezera, odnosno Orahovice. Zbog loših uslova, slabe vidljivosti i snježnih padavaina – potraga je otežana, ali će biti nastavljena i u narednim danima.

- -

Ivković ima 72 godine, sijedu kosu, opuštenu jednu ruku zbog posljedice ranijeg moždanog udara, a na dan nestanka  na sebi  je imao bijelu jaknu.  Ukoliko imate bilo kakvu informaciju koja bi mogla pomoći prilikom potrage, o tome obavjestite policijsku upravu pozivom na broj telefona 122.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...